Rýžová pánev se zeleninou a ananasem
Ingredience
Ananas |
300 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Olej arašídový (podzemnicový) |
3 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže jasmínová |
400 g |
Shiitake houby |
100 g |
Zázvor celý |
1 ks |
Zelí čínské |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži si uvaříme den předem. Ananasovou dužinu nakrájíme na malé kostičky. Zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme také na kostičky. Oloupanou cibuli rozpůlíme a pokrájíme na tenké nudličky. Česnek a zázvor najemno nasekáme. Houby očistíme, odřízneme třeně a větší kloboučky rozpůlíme.
- Ve woku rozpálíme oba druhy oleje a osmahneme na něm cibuli a česnek. Přidáme ananas, zelí, houby, cukr a za stálého míchání cca 5 minut restujeme. Poté přilijeme vývar. Rýži promícháme a přidáme k zelenině. Na silném ohni ještě 3-4 minuty opékáme. Dochutíme pepřem, sójovou omáčkou, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.