Rýžová pánev se zeleninou a ananasem

Ingredience


Ananas 300 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Olej arašídový (podzemnicový) 3 polévková lžíce
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže jasmínová 400 g
Shiitake houby 100 g
Zázvor celý 1 ks
Zelí čínské 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži si uvaříme den předem. Ananasovou dužinu nakrájíme na malé kostičky. Zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme také na kostičky. Oloupanou cibuli rozpůlíme a pokrájíme na tenké nudličky. Česnek a zázvor najemno nasekáme. Houby očistíme, odřízneme třeně a větší kloboučky rozpůlíme.
  2. Ve woku rozpálíme oba druhy oleje a osmahneme na něm cibuli a česnek. Přidáme ananas, zelí, houby, cukr a za stálého míchání cca 5 minut restujeme. Poté přilijeme vývar. Rýži promícháme a přidáme k zelenině. Na silném ohni ještě 3-4 minuty opékáme. Dochutíme pepřem, sójovou omáčkou, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.