Jablečná polévka

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 20 dkg
Hrozinky 5 dkg
Jablka 1 kg
Víno bílé 3 dl
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 60 dkg jablek oloupeme, vykrojíme jadřince a jablka vložíme do hrnce. Přidáme šťávu z poloviny citrónu, 14 dkg cukru, kousek citrónové kůry, vše zalijeme vodou a uvaříme doměkka.
  2. Uvařenou směs prolisujeme sítem, přilijeme 1/8 l vína, promícháme a dáme vychladnout.
  3. Zbývající oloupaná jablka nakrájíme na tenké plátky, vložíme do hrnce, pokapeme šťávou z druhé půlky citrónu, přidáme 6dkg cukru, 1/8 l bílého vína a rozinky. Vše podusíme a přilijeme k prolisovaným jablkům a promícháme. Polévku podáváme dobře vychlazenou.