Jablečná polévka
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
20 dkg |
Hrozinky |
5 dkg |
Jablka |
1 kg |
Víno bílé |
3 dl |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- 60 dkg jablek oloupeme, vykrojíme jadřince a jablka vložíme do hrnce. Přidáme šťávu z poloviny citrónu, 14 dkg cukru, kousek citrónové kůry, vše zalijeme vodou a uvaříme doměkka.
- Uvařenou směs prolisujeme sítem, přilijeme 1/8 l vína, promícháme a dáme vychladnout.
- Zbývající oloupaná jablka nakrájíme na tenké plátky, vložíme do hrnce, pokapeme šťávou z druhé půlky citrónu, přidáme 6dkg cukru, 1/8 l bílého vína a rozinky. Vše podusíme a přilijeme k prolisovaným jablkům a promícháme. Polévku podáváme dobře vychlazenou.