Kořeněná rýže se zeleninou a mandlemi
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Hrášek |
300 g |
Hřebíček |
4 ks |
Kardamom |
6 ks |
Mandle |
50 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
300 g |
Rýže basmati |
250 g |
Šafrán |
1 špetka |
Skořice celá |
1 ks |
Špenát listový čerstvý |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
600 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme a nadrobno nakrájíme mrkev. Šafrán rozmícháme ve 2 lžících horké vody.
- V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm mandle a koření včetně bobkového listu. Přidáme mrkev a rýži a restujeme za stálého míchání cca 3 minuty. Vmícháme hrášek a šafrán, ochutíme solí a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a zakryté dusíme cca 15 minut na mírném ohni.
- Mezitím očistíme a opláchneme špenát, necháme okapat a poté zlehka vmícháme do rýže. Společně restujeme ještě cca 5 minut, dokud se tekutina neodpaří.
- Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.