Kořeněná rýže se zeleninou a mandlemi

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Hrášek 300 g
Hřebíček 4 ks
Kardamom 6 ks
Mandle 50 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mrkev kořen 300 g
Rýže basmati 250 g
Šafrán 1 špetka
Skořice celá 1 ks
Špenát listový čerstvý 250 g
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme a nadrobno nakrájíme mrkev. Šafrán rozmícháme ve 2 lžících horké vody.
  2. V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm mandle a koření včetně bobkového listu. Přidáme mrkev a rýži a restujeme za stálého míchání cca 3 minuty. Vmícháme hrášek a šafrán, ochutíme solí a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a zakryté dusíme cca 15 minut na mírném ohni.
  3. Mezitím očistíme a opláchneme špenát, necháme okapat a poté zlehka vmícháme do rýže. Společně restujeme ještě cca 5 minut, dokud se tekutina neodpaří.
  4. Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.