Bucatini s mušlemi a krevetami
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
150 g |
Citronová kůra |
10 g |
Citronová šťáva |
60 ml |
Hřebenatka |
250 g |
Koriandr čerstvý |
30 g |
Krevety tygří - loupané |
500 g |
Olej olivový |
30 ml |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Omáčka chilly |
2 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
1 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Bucatini |
500 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", scedíme je a vrátíme do hrnce.
- Na oleji smažíme za stálého míchání při střední teplotě nakrájené jarní cibulky, nasekanou chilli papričku a krevety. Přidáme přepůlené hřebenatky a zprudka je smažíme 1-2 minuty. Směs odstavíme, vmícháme koriandr, citronovou šťávu, chilli omáčku a rybí omáčku.
- Těstoviny pokapeme sezamovým olejem, potom přidáme směs s krevetami a lehce promícháme. Zdobíme hoblinkami citronové kůry.