Bucatini s mušlemi a krevetami

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 150 g
Citronová kůra 10 g
Citronová šťáva 60 ml
Hřebenatka 250 g
Koriandr čerstvý 30 g
Krevety tygří - loupané 500 g
Olej olivový 30 ml
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Omáčka chilly 2 polévková lžíce
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Sůl 5 g
Těstoviny Bucatini 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", scedíme je a vrátíme do hrnce.
  2. Na oleji smažíme za stálého míchání při střední teplotě nakrájené jarní cibulky, nasekanou chilli papričku a krevety. Přidáme přepůlené hřebenatky a zprudka je smažíme 1-2 minuty. Směs odstavíme, vmícháme koriandr, citronovou šťávu, chilli omáčku a rybí omáčku.
  3. Těstoviny pokapeme sezamovým olejem, potom přidáme směs s krevetami a lehce promícháme. Zdobíme hoblinkami citronové kůry.