Ovocovka rambulice

Ingredience


Badyán 1 špetka
Cukr krupice 30.5 polévková lžíce
Hřebíček 1 špetka
Hrušky 100 g
Jablka 200 g
Maizena - kukuřičný škrob 2 kávová lžička
Mléko plnotučné 3 dl
Skořice mletá 2 špetka
Sůl 1 špetka
Švestky 200 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá a očištěná jablka a hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců. Omyté švestky vypeckujeme a rozpůlíme. Ovoce dáme vařit do vody, kterou ochutíme špetkou soli, badyánem, hřebíčkem a skořicí. Pomalu vaříme a když je ovoce rozvařené, podle chuti polévku osladíme.
  2. V mléku si rozmícháme maizenu, polévku zahustíme, ještě povaříme 1-2 minuty a podáváme.