Ovocovka rambulice
Ingredience
Badyán |
1 špetka |
Cukr krupice |
30.5 polévková lžíce |
Hřebíček |
1 špetka |
Hrušky |
100 g |
Jablka |
200 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 kávová lžička |
Mléko plnotučné |
3 dl |
Skořice mletá |
2 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Švestky |
200 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá a očištěná jablka a hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců. Omyté švestky vypeckujeme a rozpůlíme. Ovoce dáme vařit do vody, kterou ochutíme špetkou soli, badyánem, hřebíčkem a skořicí. Pomalu vaříme a když je ovoce rozvařené, podle chuti polévku osladíme.
- V mléku si rozmícháme maizenu, polévku zahustíme, ještě povaříme 1-2 minuty a podáváme.