Špagettini s chobotnicí
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli omáčka |
1 polévková lžíce |
Chobotnice |
1 kg |
Cibule |
60 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Passata (drcená rajčata) |
450 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Spaghettini |
500 g |
Víno bílé |
125 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- Chobotničky ostrým vykucháme, odstraníme váček s barvivem, ústní část nadzdvihneme a odřízneme, stejně jako přísavky a špičky chapadel. Chobotničky omyjeme, opláchneme, osušíme a můžeme je překrojit na polovinu.
- Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji na malém ohni, až cibule změkne. Přidáme rajčatový protlak, bílé víno, chilli omáčku, bazalku, sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, potom teplotu snížíme a omáčku 10 minut zvolna vaříme.
- Chobotničky vložíme do omáčky a vaříme je 5-10 minut, až změknou. Těstoviny upravíme na nahřáté talíře a navrch nalijeme omáčku s chobotničkami.