Špagettini s chobotnicí

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Chilli omáčka 1 polévková lžíce
Chobotnice 1 kg
Cibule 60 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Passata (drcená rajčata) 450 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Těstoviny Spaghettini 500 g
Víno bílé 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
  2. Chobotničky ostrým vykucháme, odstraníme váček s barvivem, ústní část nadzdvihneme a odřízneme, stejně jako přísavky a špičky chapadel. Chobotničky omyjeme, opláchneme, osušíme a můžeme je překrojit na polovinu.
  3. Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji na malém ohni, až cibule změkne. Přidáme rajčatový protlak, bílé víno, chilli omáčku, bazalku, sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, potom teplotu snížíme a omáčku 10 minut zvolna vaříme.
  4. Chobotničky vložíme do omáčky a vaříme je 5-10 minut, až změknou. Těstoviny upravíme na nahřáté talíře a navrch nalijeme omáčku s chobotničkami.