Ravioli s mušlemi
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Sůl |
3 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
Česnek |
3 stroužek |
Hřebenatka |
100 g |
Krevety tygří - loupané |
100 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Petržel - nať |
20 g |
Máslo čerstvé |
75 g |
Mléko polotučné |
375 ml |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Víno bílé |
125 ml |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku se špetkou soli, vejci, olejem, vodou promícháme a zpracujeme tuhé těsto a utvoříme z něj kouli. Těsto dobře zpracujeme, přikryjeme fólií, necháme 30 minut odpočinout.
- Připravíme náplň ze změklého másla, drceného česneku, petrželky, nasekaných krevet a jemně nakrájených hřebenatek.
- Z těsta vyválíme velmi tenký pruh široký přibližně 10 cm. Polovinu pruhu těsta ve vzdálenosti 5 cm od sebe poklademe hromádkami náplně. Žloutek rozšleháme se 3 lžícemi vody a potřeme jím okraje těsta a těsto mezi hromádkami náplně. Potom těsto přehneme tak, aby náplň byla zakrytá. Okraje a těsto mezi hromádkami pevně přitiskneme.
- Rádélkem rozkrájíme pruhy těsta mezi hromádkami náplně na jednotlivé ravioli. Postupně je vaříme ve slané vodě asi 6 minut. Necháme okapat, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
- Připravíme omáčku: Mouku na másle osmažíme na světlou jíšku a odstavíme ji. Postupně vmícháme směs mléka, smetany a vína. Za stálého míchání zvolna zahříváme, až omáčka začne houstnout. Přivedeme ji k varu a opatrně vaříme asi 5 minut. Potom přidáme parmazán a petrželku, osolíme a promícháme. Omáčku nalijeme na ravioli a protřeseme. Ravioli ozdobíme snítkou petrželky.