Ravioli s mušlemi

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Sůl 3 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 4 polévková lžíce
Česnek 3 stroužek
Hřebenatka 100 g
Krevety tygří - loupané 100 g
Máslo čerstvé 50 g
Petržel - nať 20 g
Máslo čerstvé 75 g
Mléko polotučné 375 ml
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 50 g
Víno bílé 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku se špetkou soli, vejci, olejem, vodou promícháme a zpracujeme tuhé těsto a utvoříme z něj kouli. Těsto dobře zpracujeme, přikryjeme fólií, necháme 30 minut odpočinout.
  2. Připravíme náplň ze změklého másla, drceného česneku, petrželky, nasekaných krevet a jemně nakrájených hřebenatek.
  3. Z těsta vyválíme velmi tenký pruh široký přibližně 10 cm. Polovinu pruhu těsta ve vzdálenosti 5 cm od sebe poklademe hromádkami náplně. Žloutek rozšleháme se 3 lžícemi vody a potřeme jím okraje těsta a těsto mezi hromádkami náplně. Potom těsto přehneme tak, aby náplň byla zakrytá. Okraje a těsto mezi hromádkami pevně přitiskneme.
  4. Rádélkem rozkrájíme pruhy těsta mezi hromádkami náplně na jednotlivé ravioli. Postupně je vaříme ve slané vodě asi 6 minut. Necháme okapat, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
  5. Připravíme omáčku: Mouku na másle osmažíme na světlou jíšku a odstavíme ji. Postupně vmícháme směs mléka, smetany a vína. Za stálého míchání zvolna zahříváme, až omáčka začne houstnout. Přivedeme ji k varu a opatrně vaříme asi 5 minut. Potom přidáme parmazán a petrželku, osolíme a promícháme. Omáčku nalijeme na ravioli a protřeseme. Ravioli ozdobíme snítkou petrželky.