Fusilli s mušlemi

Ingredience


Celer řapíkatý 100 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 40 g
Mrkev kořen 60 g
Mušle v nálevu 400 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Omáčka rajčatová 800 ml
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 60 ml
Sůl 5 g
Těstoviny Fusilli 500 g
Víno bílé 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, necháme dobře okapat, vrátíme do hrnce.
  2. Nakrájenou cibuli, drcený česnek, kolečka mrkve a kousky celeru smažíme na oleji doměkka, potom přidáme nasekanou petrželku, rajčatovou omáčku a víno. Za občasného zamíchání omáčku zvolna vaříme 15 minut.
  3. Do omáčky přidáme mušle a smetanu, za občasného zamíchání necháme prohřát. Těstoviny rozdělíme na talíře a nalijeme na ně omáčku.