Fusilli s mušlemi
Ingredience
Celer řapíkatý |
100 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
40 g |
Mrkev kořen |
60 g |
Mušle v nálevu |
400 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Omáčka rajčatová |
800 ml |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
60 ml |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Fusilli |
500 g |
Víno bílé |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, necháme dobře okapat, vrátíme do hrnce.
- Nakrájenou cibuli, drcený česnek, kolečka mrkve a kousky celeru smažíme na oleji doměkka, potom přidáme nasekanou petrželku, rajčatovou omáčku a víno. Za občasného zamíchání omáčku zvolna vaříme 15 minut.
- Do omáčky přidáme mušle a smetanu, za občasného zamíchání necháme prohřát. Těstoviny rozdělíme na talíře a nalijeme na ně omáčku.