Smetanová omáčka s tagliatelle a lososem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
15 ml |
Hořčice |
15 g |
Losos uzený |
100 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
30 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata sušená sterilovaná |
35 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce |
Tagliatelle |
380 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Drcený česnek smažíme na oleji průběžně promícháváme na slabém ohni asi 30 sekund. Přidáme smetanu, pažitku, hořčici, sůl a pepř. Přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a průběžně promícháváme a zredukujeme.
- Do omáčky vložíme nakrájeného lososa, ochutíme ji citronovou šťávou, zamícháme a opatrně prohřejeme.
- Zatímco se vaří omáčka, vaříme ve slané vodě těstoviny al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Potom na ně nalijeme omáčku a protřeseme. Jednotlivé porce posypeme nakrájenými sušenými rajčaty, parmazánem a pažitkou.