Smetanová omáčka s tagliatelle a lososem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 15 ml
Hořčice 15 g
Losos uzený 100 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pažitka 30 g
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata sušená sterilovaná 35 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 2 polévková lžíce
Tagliatelle 380 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Drcený česnek smažíme na oleji průběžně promícháváme na slabém ohni asi 30 sekund. Přidáme smetanu, pažitku, hořčici, sůl a pepř. Přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a průběžně promícháváme a zredukujeme.
  2. Do omáčky vložíme nakrájeného lososa, ochutíme ji citronovou šťávou, zamícháme a opatrně prohřejeme.
  3. Zatímco se vaří omáčka, vaříme ve slané vodě těstoviny al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Potom na ně nalijeme omáčku a protřeseme. Jednotlivé porce posypeme nakrájenými sušenými rajčaty, parmazánem a pažitkou.