Ječmenný salát s mátou

Ingredience


Cibulka jarní 200 g
Citronová šťáva 40 ml
Ječmen - obilky 250 g
Máta 50 g
Olej olivový 80 ml
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 3 g
Petržel kudrnka 150 g
Sůl 6 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ječmen nasypeme do vroucí osolené vody, zamícháme a vaříme doměkka 15 minut. Scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušit.
  2. Vložíme do mísy, přidáme nasekanou petrželku, mátu a jarní cibulku. Rajčata a papriky nakrájíme na kostičky, přidáme do mísy, vše promícháme.
  3. Olej vyšleháme s citronovou šťávou, solí a pepřem, zálivku vmícháme do salátu. Před servírováním salát necháme vychladit asi 10 minut v lednici.