Ječmenný salát s mátou
Ingredience
Cibulka jarní |
200 g |
Citronová šťáva |
40 ml |
Ječmen - obilky |
250 g |
Máta |
50 g |
Olej olivový |
80 ml |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel kudrnka |
150 g |
Sůl |
6 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ječmen nasypeme do vroucí osolené vody, zamícháme a vaříme doměkka 15 minut. Scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušit.
- Vložíme do mísy, přidáme nasekanou petrželku, mátu a jarní cibulku. Rajčata a papriky nakrájíme na kostičky, přidáme do mísy, vše promícháme.
- Olej vyšleháme s citronovou šťávou, solí a pepřem, zálivku vmícháme do salátu. Před servírováním salát necháme vychladit asi 10 minut v lednici.