Špenát s vejci a olivami
Ingredience
Cibule červená |
1 ks |
Špenát listový čerstvý |
600 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Cibule |
1 ks |
Ocet vinný červený |
20 ml |
Pepř bílý |
4 g |
Sůl |
6 g |
Zakysaná smetana |
100 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na zálivku smícháme zakysanou smetanu, pokrájenou cibuli, ocet, sůl a pepř. Všechno rozmixujeme dohladka a dáme do lednice vychladit.
- Vejce uvaříme natvrdo 8 minut, hned zchladíme studenou vodou a oloupeme, podélně rozkrojíme napůl. Opereme a osušíme špenátové listy, odkrojíme stonky, špenát rozložíme na tác. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka, půlku rozprostřeme na špenát, poklademe půlkami vajec a opět rozprostřeme kolečka cibule. Na závěr posypeme rozpůlenými olivami a těsně před podáváním zalijeme omáčkou.