Špenát s vejci a olivami

Ingredience


Cibule červená 1 ks
Špenát listový čerstvý 600 g
Vejce slepičí 4 ks
Cibule 1 ks
Ocet vinný červený 20 ml
Pepř bílý 4 g
Sůl 6 g
Zakysaná smetana 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na zálivku smícháme zakysanou smetanu, pokrájenou cibuli, ocet, sůl a pepř. Všechno rozmixujeme dohladka a dáme do lednice vychladit.
  2. Vejce uvaříme natvrdo 8 minut, hned zchladíme studenou vodou a oloupeme, podélně rozkrojíme napůl. Opereme a osušíme špenátové listy, odkrojíme stonky, špenát rozložíme na tác. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka, půlku rozprostřeme na špenát, poklademe půlkami vajec a opět rozprostřeme kolečka cibule. Na závěr posypeme rozpůlenými olivami a těsně před podáváním zalijeme omáčkou.