Hovězí vývar z kosti
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Houby čerstvé |
5 ks |
Kosti hovězí morkové |
1 kg |
Majoránka |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rohlíky bílé |
4 ks |
Sádlo vepřové škvařené |
100 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Hovězí kosti vaříme nejméně 2 hodiny. Do vařícího vývaru dáme sladkou papriku. Nakrájené houby osmahneme na sádle, necháme vychladnout, umeleme na strojku na maso. Nakrájenou cibuli osmažíme na másle. Do misky dáme syrové vejce, česnek, majoránku, dobře zamícháme. Přidáme v mléku namočené rohlíky, houby, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme, na zahuštění použijeme strouhanku. Všechno důkladně promícháme.
- Lžičkou děláme malé nočky, které dávame do vařícího vývaru a povaříme ještě 10 minut.