Hovězí vývar z kosti

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Houby čerstvé 5 ks
Kosti hovězí morkové 1 kg
Majoránka 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 2 dl
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rohlíky bílé 4 ks
Sádlo vepřové škvařené 100 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí kosti vaříme nejméně 2 hodiny. Do vařícího vývaru dáme sladkou papriku. Nakrájené houby osmahneme na sádle, necháme vychladnout, umeleme na strojku na maso. Nakrájenou cibuli osmažíme na másle. Do misky dáme syrové vejce, česnek, majoránku, dobře zamícháme. Přidáme v mléku namočené rohlíky, houby, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme, na zahuštění použijeme strouhanku. Všechno důkladně promícháme.
  2. Lžičkou děláme malé nočky, které dávame do vařícího vývaru a povaříme ještě 10 minut.