Pečené špízy z jehněčího masa s ananasem
Ingredience
Ananas |
250 g |
Chilli koření mleté |
20 g |
Cibule |
400 g |
Jehněčí maso |
750 g |
Olej stolní |
10 ml |
Paprika zelená |
200 g |
Zázvor mletý |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 3 porce
- V míse dobře promícháme mleté maso, chilli koření, zázvor a strouhanku. Ze vzniklé hmoty vytvoříme malé kuličky.
- Cibuli, nejlépe červenou, ananas a papriku, nejlépe
- zelenou papriku, nakrájíme na větší kousky.
- Na grilovací jehly střídavě napichujeme vytvořené masové kuličky, kousky cibule, ananasu a zelené papriky.
- Špízy potřeme olejem a na rozpáleném grilu nebo na rožni důkladně propečeme do zlatohnědé barvy.