Divoká kachna na brusinkách
Ingredience
Brusinky |
0.25 g |
Celer bulvový |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Citrony |
1 ks |
Jablka |
8 ks |
Kmín celý |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
0.5 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
2 kávová lžička |
Víno červené |
0.4 dl |
Vývar z hovězích kostí |
0.5 dl |
Kachna divoká |
2 kg |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 135 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kachnu očistíme, vykucháme, dobře umyjeme a celou potřeme solí. Oloupeme jablka a naplníme kachnu. Na másle osmahneme na kostky nakrájený celer, na kolečka nakrájenou mrkev, přidáme nakrájený špek s cibulí a všechno zalijeme vývarem, do kterého dáme pepř, kmín, nastrouhanou citrónovou kůru.
- Kachnu dáme na pekáč, zalijeme ji směsí ze zeleniny, kterou jsme připravili, přikryjeme poklicí a necháme přibližně 2 hodiny péct. Po celou dobu pečení často poléváme vývarem.
- Když už je kachna skoro upečená, sundáme poklicí a dopečeme tak, aby byla kůrka pěkné dozlatova.
- Upečenou kachnu vybereme z pekáče a dáme stranou. Zbylou zeleninu spolu s brusinkami rozmixujeme, dáme do hrnce, přidáme víno a chvíli povaříme.