Divoká kachna na brusinkách

Ingredience


Brusinky 0.25 g
Celer bulvový 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 3 ks
Citrony 1 ks
Jablka 8 ks
Kmín celý 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 0.5 g
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 2 kávová lžička
Víno červené 0.4 dl
Vývar z hovězích kostí 0.5 dl
Kachna divoká 2 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachnu očistíme, vykucháme, dobře umyjeme a celou potřeme solí. Oloupeme jablka a naplníme kachnu. Na másle osmahneme na kostky nakrájený celer, na kolečka nakrájenou mrkev, přidáme nakrájený špek s cibulí a všechno zalijeme vývarem, do kterého dáme pepř, kmín, nastrouhanou citrónovou kůru.
  2. Kachnu dáme na pekáč, zalijeme ji směsí ze zeleniny, kterou jsme připravili, přikryjeme poklicí a necháme přibližně 2 hodiny péct. Po celou dobu pečení často poléváme vývarem.
  3. Když už je kachna skoro upečená, sundáme poklicí a dopečeme tak, aby byla kůrka pěkné dozlatova.
  4. Upečenou kachnu vybereme z pekáče a dáme stranou. Zbylou zeleninu spolu s brusinkami rozmixujeme, dáme do hrnce, přidáme víno a chvíli povaříme.