Pilaf z bulguru s mangoldem

Ingredience


Bulgur 400 g
Chilli paprička 1 ks
Cibule 2 ks
Korintky 1 polévková lžíce
Mangold 800 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriku omyjeme a očistíme, cibuli oloupeme a vše nakrájíme najemno. Chilli papričku očístíme, odstraníme semínka a pokrájíme na tenké proužky. Vše vložíme do hrnce a na 2 lžících rozpáleného oleje krátce osmahneme. Oschutíme solí, pepřem a sladkou paprikou.
  2. K zelenině přidáme bulgur, korintky a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a zakryté dusíme na mírném ohni cca 20min. Bulgur musí změknout.
  3. Mezitím omyjeme a očistíme mangold. Silné řapíky odřízneme, nasekáme na kostičky, listy nakrájíme na široké pruhy. Rajčata opláchneme a nakrájíme.
  4. Zbytek oleje zahřejeme a orestujeme na něm nejprve cca 3min řapíky mangoldu, poté přidáme listy, rajčata a ještě 2 minuty podusíme. Mangold vmícháme do pilafu, ochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.