Pilaf z bulguru s mangoldem
Ingredience
Bulgur |
400 g |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Korintky |
1 polévková lžíce |
Mangold |
800 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
800 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriku omyjeme a očistíme, cibuli oloupeme a vše nakrájíme najemno. Chilli papričku očístíme, odstraníme semínka a pokrájíme na tenké proužky. Vše vložíme do hrnce a na 2 lžících rozpáleného oleje krátce osmahneme. Oschutíme solí, pepřem a sladkou paprikou.
- K zelenině přidáme bulgur, korintky a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a zakryté dusíme na mírném ohni cca 20min. Bulgur musí změknout.
- Mezitím omyjeme a očistíme mangold. Silné řapíky odřízneme, nasekáme na kostičky, listy nakrájíme na široké pruhy. Rajčata opláchneme a nakrájíme.
- Zbytek oleje zahřejeme a orestujeme na něm nejprve cca 3min řapíky mangoldu, poté přidáme listy, rajčata a ještě 2 minuty podusíme. Mangold vmícháme do pilafu, ochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.