Pečená zelenina se špagetami

Ingredience


Česnek 10 stroužek
Cibule 180 g
Ocet vinný 125 ml
Olej olivový 60 ml
Olivy černé 100 g
Paprika červená 250 g
Pepř černý mletý 2 kávová lžička
Rajčata 500 g
Špagety, Makarony 500 g
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Parmezán 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek rozdělíme na stroužky a oloupeme. Rajčata a cibuli rozpůlíme. Papriky rozpůlíme a odstraníme z nich semena a přepážky.
  2. Zeleninu rozložíme v jedné vrstvě do velkého pekáče, přelijeme ji octem a olejem, osolíme a opepříme. Pečeme doměkka asi 50 minut při 190 °C, po vychladnutí ji rozmixujeme na hladkou kaši, podle chuti přisolíme a připepříme.
  3. Ke konci pečení zeleniny připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
  4. Na talíře dáme těstoviny, přidáme rozmixovanou pečenou zeleninu. Jednotlivé porce posypeme hoblinkami parmazánu, olivami a pepřem.