Pečený holoubek

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Holub 1 ks
Hovězí vývar základní 2 dl
Jablka 1 ks
Jalovec 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Nové koření celé 2 g
Ořechy vlašské 5 g
Pepř bílý celý 2 g
Slanina vepřová 20 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno madeira 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Holuba očistíme, vykucháme a umyjeme. Naplníme pepřem, solí, novým kořením, jalovcem, česnekem, přidáme jablko a ořechy.
  2. Celého holuba zabalíme do plátku slaniny a spojíme párátky.
  3. Na pánvičku dáme máslo a na něm holuba pomalu pečeme dorůžova.
  4. Nakonec zalijeme vínem.