Pečený holoubek
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Holub |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
2 dl |
Jablka |
1 ks |
Jalovec |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Nové koření celé |
2 g |
Ořechy vlašské |
5 g |
Pepř bílý celý |
2 g |
Slanina vepřová |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno madeira |
1 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Holuba očistíme, vykucháme a umyjeme. Naplníme pepřem, solí, novým kořením, jalovcem, česnekem, přidáme jablko a ořechy.
- Celého holuba zabalíme do plátku slaniny a spojíme párátky.
- Na pánvičku dáme máslo a na něm holuba pomalu pečeme dorůžova.
- Nakonec zalijeme vínem.