Srdce na smetaně
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Sůl |
2 kávová lžička |
Bobkový list |
2 g |
Hovězí srdce |
0.5 kg |
Játra vepřová |
0.5 kg |
Jehněčí plíčky |
0.5 kg |
Nové koření mleté |
2 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 dl |
Vepřové ledvinky |
0.5 kg |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Srdce, játra, plíčky, a ledvinky uvaříme spolu s cibuli, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a posypeme sladkou paprikou. Uvařené maso scedíme a dáme vychladnout.
- Vývar, který zůstal z masa, zahustíme moukou, chvíli vaříme.
- Vychladlé srdce, játra, plíčky, a ledvinky nakrájíme ne silnější nudle a dáme je zpět do vývaru, který osolíme a zalijeme smetanou.
- Na talíři pokrm pokapeme citrónovou šťávou.