Srdce na smetaně

Ingredience


Cibule 2 ks
Citrony 1 ks
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Sůl 2 kávová lžička
Bobkový list 2 g
Hovězí srdce 0.5 kg
Játra vepřová 0.5 kg
Jehněčí plíčky 0.5 kg
Nové koření mleté 2 g
Smetana 33% (šlehačka) 2 dl
Vepřové ledvinky 0.5 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srdce, játra, plíčky, a ledvinky uvaříme spolu s cibuli, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a posypeme sladkou paprikou. Uvařené maso scedíme a dáme vychladnout.
  2. Vývar, který zůstal z masa, zahustíme moukou, chvíli vaříme.
  3. Vychladlé srdce, játra, plíčky, a ledvinky nakrájíme ne silnější nudle a dáme je zpět do vývaru, který osolíme a zalijeme smetanou.
  4. Na talíři pokrm pokapeme citrónovou šťávou.