Krkonošská polévka s višněmi

Ingredience


Citronová kůra 0.5 polévková lžíce
Citronová šťáva 1.5 kávová lžička
Cukr krupice 50 g
Cukr skořicový 1 ks
Hřebíček 2 ks
Maizena - kukuřičný škrob 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 200 g
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Višně 600 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté zralé višně vypeckujeme, dáme vařit do 2 litrů vody s cukrem, skořicovým cukrem, hřebíčkem a jemně nastrouhanou citronovou kůrou.
  2. Do smetany rozmícháme Maizenu a když je ovoce měkké, zamícháme ji do ovocné polévky, kterou ještě za stálého míchání povaříme 2 minuty. Nakonec ochutíme citronovou šťávou.
  3. Do každého talíře dáme čerstvý žloutek, zalijeme višňovou polévkou a podáváme.