Krkonošská polévka s višněmi
Ingredience
Citronová kůra |
0.5 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
1.5 kávová lžička |
Cukr krupice |
50 g |
Cukr skořicový |
1 ks |
Hřebíček |
2 ks |
Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 g |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Višně |
600 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté zralé višně vypeckujeme, dáme vařit do 2 litrů vody s cukrem, skořicovým cukrem, hřebíčkem a jemně nastrouhanou citronovou kůrou.
- Do smetany rozmícháme Maizenu a když je ovoce měkké, zamícháme ji do ovocné polévky, kterou ještě za stálého míchání povaříme 2 minuty. Nakonec ochutíme citronovou šťávou.
- Do každého talíře dáme čerstvý žloutek, zalijeme višňovou polévkou a podáváme.