Jablečný závin s kysanou smetanou
Ingredience
Hera |
80 g |
Mouka pšeničná hladká |
280 g |
Sádlo vepřové škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
3 polévková lžíce |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Hrozinky |
60 g |
Jablka |
1 kg |
Ořechy vlašské |
60 g |
Skořice mletá |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Na vál prosejeme mouku se solí, přidáme změklý tuk, smetanu, vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto rozdělíme na tři díly, vložíme je do fólie a necháme do druhého dne v chladničce.
- Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nahrubo nastrouháme.
- Těsto na vále rozválíme na placku, mašlovačkou potřeme sádlem, posypeme jablky, hrozinkami, nasekanými ořechy, skořicí a cukrem. Záviny zabalíme, vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.