Jablečný závin s kysanou smetanou

Jablečný závin s kysanou smetanou - obrázek

Ingredience


Hera 80 g
Mouka pšeničná hladká 280 g
Sádlo vepřové škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 3 polévková lžíce
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Hrozinky 60 g
Jablka 1 kg
Ořechy vlašské 60 g
Skořice mletá 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vál prosejeme mouku se solí, přidáme změklý tuk, smetanu, vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto rozdělíme na tři díly, vložíme je do fólie a necháme do druhého dne v chladničce.
  2. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nahrubo nastrouháme.
  3. Těsto na vále rozválíme na placku, mašlovačkou potřeme sádlem, posypeme jablky, hrozinkami, nasekanými ořechy, skořicí a cukrem. Záviny zabalíme, vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.