Těstoviny s pórkovou nádivkou

Ingredience


Cannelloni 400 g
Cukr moučkový 5 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 50 ml
Oregano sušené 6 g
Pepř černý mletý 4 g
Pórek 300 g
Protlak rajčatový 25 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 480 g
Sůl 8 g
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 200 g
Tuk 15 g
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi rozpálíme olej, přidáme rajčatový protlak, loupaná rajčata z konzervy, ochutíme solí, pepřem, cukrem, oreganem a zvolna dusíme asi 10 minut.
  2. Pórek omyjeme, nakrájíme nadrobno, spaříme horkou vodou, ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátu.
  3. Pekáček vymažeme tukem, nalijeme do něj rajčatovou omáčku, pórkem naplníme cannelloni a vložíme do omáčky. Ovčí sýr rozdrolíme do smetany, promícháme a cannelloni přelijeme. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 30 až 35 minut.