Těstoviny s pórkovou nádivkou
Ingredience
Cannelloni |
400 g |
Cukr moučkový |
5 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej olivový |
50 ml |
Oregano sušené |
6 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Pórek |
300 g |
Protlak rajčatový |
25 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
480 g |
Sůl |
8 g |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
200 g |
Tuk |
15 g |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi rozpálíme olej, přidáme rajčatový protlak, loupaná rajčata z konzervy, ochutíme solí, pepřem, cukrem, oreganem a zvolna dusíme asi 10 minut.
- Pórek omyjeme, nakrájíme nadrobno, spaříme horkou vodou, ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátu.
- Pekáček vymažeme tukem, nalijeme do něj rajčatovou omáčku, pórkem naplníme cannelloni a vložíme do omáčky. Ovčí sýr rozdrolíme do smetany, promícháme a cannelloni přelijeme. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 30 až 35 minut.