Salát ze sušeného ovoce a mandlí

Ingredience


Broskve sušené 200 g
Citrony 1 ks
Hrozinky 100 g
Mandle 100 g
Máta 5 g
Meruňky sušené 200 g
Švestky sušené 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Všechno sušené ovoce dáme do porcelánové mísy, zalijeme vodou, citronovou šťávou, zakryjeme fólií a necháme několik hodin namáčet.
  2. Nabobtnalé ovoce scedíme, vrátíme do mísy a smícháme s nasekanými mandlemi. Šťávu nalijeme na pánev, přidáme citronovou kůru a vaříme na mírném ohni, až se tekutina vyvaří na polovinu a vznikne sirup. Necháme ho vychladnout a nalijeme na ovoce. Dáme vychladit do lednice a před podáváním rozdělíme na misky. Servírujeme ozdobené snítkou máty.