Salát ze sušeného ovoce a mandlí
Ingredience
Broskve sušené |
200 g |
Citrony |
1 ks |
Hrozinky |
100 g |
Mandle |
100 g |
Máta |
5 g |
Meruňky sušené |
200 g |
Švestky sušené |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Všechno sušené ovoce dáme do porcelánové mísy, zalijeme vodou, citronovou šťávou, zakryjeme fólií a necháme několik hodin namáčet.
- Nabobtnalé ovoce scedíme, vrátíme do mísy a smícháme s nasekanými mandlemi. Šťávu nalijeme na pánev, přidáme citronovou kůru a vaříme na mírném ohni, až se tekutina vyvaří na polovinu a vznikne sirup. Necháme ho vychladnout a nalijeme na ovoce. Dáme vychladit do lednice a před podáváním rozdělíme na misky. Servírujeme ozdobené snítkou máty.