Baklažánový salát s prosciuttem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Lilek 500 g
Mouka pšeničná hladká 10 g
Olej olivový 250 ml
Prosciutto sušené 200 g
Řeřicha 200 g
Sůl 6 g
Vejce slepičí 2 ks
Citronová šťáva 40 ml
Olej olivový 10 ml
Oregano čerstvé 20 g
Petržel kudrnka 20 g
Sůl 3 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Baklažány omyjeme a osušíme, nakrájíme na centimetrové plátky, rozložíme na tác, osolíme, necháme 20 minut pustit šťávu. Mezitím uvaříme vejce natvrdo 8 minut, ihned zchladíme pod vodou a oloupeme.
  2. V pánvi rozpálíme polovinu oleje a orestujeme nakrájený česnek, dokud nezměkne, přidáme opláchnuté, osušené plátky baklažánu, obalené v hladké mouce. Osmahneme do světlehněda, osušíme na papírové utěrce.
  3. Na tác rozložíme řeřichu, poklademe osmaženými plátky baklažánu a plátky prosciutta, posypemem nasekanými vejci.
  4. V misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu, sůl, oregano a petrželku a hotovou zálivkou polijeme baklažánový salát.