Baklažánový salát s prosciuttem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Lilek |
500 g |
Mouka pšeničná hladká |
10 g |
Olej olivový |
250 ml |
Prosciutto sušené |
200 g |
Řeřicha |
200 g |
Sůl |
6 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Citronová šťáva |
40 ml |
Olej olivový |
10 ml |
Oregano čerstvé |
20 g |
Petržel kudrnka |
20 g |
Sůl |
3 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Baklažány omyjeme a osušíme, nakrájíme na centimetrové plátky, rozložíme na tác, osolíme, necháme 20 minut pustit šťávu. Mezitím uvaříme vejce natvrdo 8 minut, ihned zchladíme pod vodou a oloupeme.
- V pánvi rozpálíme polovinu oleje a orestujeme nakrájený česnek, dokud nezměkne, přidáme opláchnuté, osušené plátky baklažánu, obalené v hladké mouce. Osmahneme do světlehněda, osušíme na papírové utěrce.
- Na tác rozložíme řeřichu, poklademe osmaženými plátky baklažánu a plátky prosciutta, posypemem nasekanými vejci.
- V misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu, sůl, oregano a petrželku a hotovou zálivkou polijeme baklažánový salát.