Zelounka s brambory a vejcem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cukr krupice 2 kávová lžička
Kmín drcený 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 0.5 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1.5 polévková lžíce
Nové koření celé 4 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 3 dl
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 0.75 l
Zelí kysané 450 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kysané zelí propláchneme vodou, dáme ho do hrnce s 3/4 litrem vody vařit. Přidáme kmín, půl lžičky soli, bobkový list, nové koření a uvaříme zelí doměkka. Vaříme přibližně 15 minut.
  2. V misce ve smetaně dohladka rozmícháme hladkou mouku, přimícháme ji pomalu k zelí. Omytý kopr pokrájíme nadrobno.
  3. Polévku dochutíme solí (půl lžičky), cukrem, pepřem, přimícháme mírně rozkvedlané vejce, kopr, povaříme ještě 3-5 minut a podáváme.