Zelounka s brambory a vejcem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1.5 polévková lžíce |
Nové koření celé |
4 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
0.75 l |
Zelí kysané |
450 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kysané zelí propláchneme vodou, dáme ho do hrnce s 3/4 litrem vody vařit. Přidáme kmín, půl lžičky soli, bobkový list, nové koření a uvaříme zelí doměkka. Vaříme přibližně 15 minut.
- V misce ve smetaně dohladka rozmícháme hladkou mouku, přimícháme ji pomalu k zelí. Omytý kopr pokrájíme nadrobno.
- Polévku dochutíme solí (půl lžičky), cukrem, pepřem, přimícháme mírně rozkvedlané vejce, kopr, povaříme ještě 3-5 minut a podáváme.