Jehněčí pečené na česneku a oreganu

Ingredience


Brambory 1 kg
Česnek 1 ks
Citronová kůra 2 polévková lžíce
Citronová šťáva 80 ml
Citrony 1 ks
Jehněčí kýta 1 kg
Olej olivový 125 ml
Oregano sušené 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z oregana, neloupaných stroužků česneku, nastrouhané citrónové kůry, šťávy, oleje, soli a pepře smícháme marinádu, část vetřeme do jehněčí kýty. Stáhneme provázkem, aby se maso propeklo. Dáme do pekáče vyloženého pečícím papírem, povrch potřeme zbytkem marinády, přiklopíme a necháme přes noc marinovat.
  2. Na pánvi maso zprudka opečeme, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř, dáme zpátky do pekáče, přidáme rozpůlené brambory, citrónové dílky a zakapeme olivovým olejem.
  3. Pečeme nejméně 1 hodinu.