Jehněčí pečené na česneku a oreganu
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Česnek |
1 ks |
Citronová kůra |
2 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
80 ml |
Citrony |
1 ks |
Jehněčí kýta |
1 kg |
Olej olivový |
125 ml |
Oregano sušené |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z oregana, neloupaných stroužků česneku, nastrouhané citrónové kůry, šťávy, oleje, soli a pepře smícháme marinádu, část vetřeme do jehněčí kýty. Stáhneme provázkem, aby se maso propeklo. Dáme do pekáče vyloženého pečícím papírem, povrch potřeme zbytkem marinády, přiklopíme a necháme přes noc marinovat.
- Na pánvi maso zprudka opečeme, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř, dáme zpátky do pekáče, přidáme rozpůlené brambory, citrónové dílky a zakapeme olivovým olejem.
- Pečeme nejméně 1 hodinu.