Pohanková omeleta s fazolovými lusky

Ingredience


Brusinky 4 polévková lžíce
Fazolové lusky zelené 500 g
Mléko plnotučné 350 ml
Mouka pohanková 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Povidla jablková 700 g
Sádlo vepřové škvařené 6 polévková lžíce
Saturejka 2 ks
Slanina vepřová 150 g
Sůl 1 špetka
Vejce křepelčí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku vsypeme do mísy, mléko zahřejeme, ale nevaříme. Zamícháme ho do mouky, ochutíme solí, pepřem, necháme cca půl hodiny bobtnat.
  2. Mezitím očistíme fazolky, rozpůlíme a cca 8-12 minut blanšírujeme společně se saturejkou v osolené vodě. Scedíme, zprudka zchladíme, necháme okapat.
  3. Do těsta vmícháme vejce, můžeme přidat trochu vody nebo mléka. V pánvi rozpálíme část sádla, osmahneme na něm vždy 2 plátky slaniny. Ty překryjeme trochou těsta a na středním ohni opékáme cca 4 minuty. Poté obrátíme a pečeme další 4 minuty. Hotové omelety uchováme v troubě rozehřáté na 75 °C. Na zbytku tuku prohřejeme fazolky, ochutíme solí a pepřem.
  4. Omelety rozdělíme na talíře, obložíme fazolkami, doplníme jablečnými povidly a brusinkami a podáváme.