Pohanková omeleta s fazolovými lusky
Ingredience
Brusinky |
4 polévková lžíce |
Fazolové lusky zelené |
500 g |
Mléko plnotučné |
350 ml |
Mouka pohanková |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Povidla jablková |
700 g |
Sádlo vepřové škvařené |
6 polévková lžíce |
Saturejka |
2 ks |
Slanina vepřová |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce křepelčí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku vsypeme do mísy, mléko zahřejeme, ale nevaříme. Zamícháme ho do mouky, ochutíme solí, pepřem, necháme cca půl hodiny bobtnat.
- Mezitím očistíme fazolky, rozpůlíme a cca 8-12 minut blanšírujeme společně se saturejkou v osolené vodě. Scedíme, zprudka zchladíme, necháme okapat.
- Do těsta vmícháme vejce, můžeme přidat trochu vody nebo mléka. V pánvi rozpálíme část sádla, osmahneme na něm vždy 2 plátky slaniny. Ty překryjeme trochou těsta a na středním ohni opékáme cca 4 minuty. Poté obrátíme a pečeme další 4 minuty. Hotové omelety uchováme v troubě rozehřáté na 75 °C. Na zbytku tuku prohřejeme fazolky, ochutíme solí a pepřem.
- Omelety rozdělíme na talíře, obložíme fazolkami, doplníme jablečnými povidly a brusinkami a podáváme.