Sváteční chudí rytíři s mandlemi

Ingredience


Cukr skořicový 1 ks
Džem borůvkový 100 g
Džem brusinkový 200 g
Mandle loupané 50 g
Mléko plnotučné 1.5 dl
Olej slunečnicový 1.5 dl
Smetana 33% (šlehačka) 1.5 dl
Strouhanka 58 g
Vejce slepičí 2 ks
Veka 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané mandle nastrouháme, dáme do misky a smícháme se skořicovým cukrem.
  2. Veku nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Každý plátek namočíme zlehka z jedné strany do mléka, druhou stranu potřeme brusinkovým džemem. Vždy dva plátky spojíme namazanou stranou k sobě, pak je namočíme do rozšlehaného vejce a strouhanky.
  3. Ve větší pánvi rozpálíme olej a obalené "chudé rytíře" osmažíme z každé strany dozlatova.
  4. Osmažené "chudé rytíře" poklademe na talíře, ozdobíme borůvkovým džemem, kopečkem šlehačky, kterou posypeme nastrouhanými mandlemi, podáváme.