Sváteční chudí rytíři s mandlemi
Ingredience
Cukr skořicový |
1 ks |
Džem borůvkový |
100 g |
Džem brusinkový |
200 g |
Mandle loupané |
50 g |
Mléko plnotučné |
1.5 dl |
Olej slunečnicový |
1.5 dl |
Smetana 33% (šlehačka) |
1.5 dl |
Strouhanka |
58 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Veka |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané mandle nastrouháme, dáme do misky a smícháme se skořicovým cukrem.
- Veku nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Každý plátek namočíme zlehka z jedné strany do mléka, druhou stranu potřeme brusinkovým džemem. Vždy dva plátky spojíme namazanou stranou k sobě, pak je namočíme do rozšlehaného vejce a strouhanky.
- Ve větší pánvi rozpálíme olej a obalené "chudé rytíře" osmažíme z každé strany dozlatova.
- Osmažené "chudé rytíře" poklademe na talíře, ozdobíme borůvkovým džemem, kopečkem šlehačky, kterou posypeme nastrouhanými mandlemi, podáváme.