Pečené crumble se švestkami

Ingredience


Cukr krupice 2 polévková lžíce
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 polévková lžíce
Kokos - mletý (Kopra) 2 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 90 g
Mouka pšeničná hladká T 650 120 g
Ovesné vločky 2 polévková lžíce
Skořice mletá 1 špetka
Švestky 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Švestky omyjeme, podélně rozpůlíme, odstraníme pecky. Moučkový cukr smícháme se skořicí a v míse promícháme se švestkami. Zakryjeme, necháme krátce marinovat.
  2. Troubu rozpálíme na 180 °C, zapékací formu vymažeme kouskem másla. Do další mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, kokos a ovesné vločky. Přistrouháme zbytek másla, důkladně promícháme a prsty zpracujeme na drobenku.
  3. Švestky přemístíme i se šťávou do formy, rozdělíme na ně drobenku, pečeme na střední liště trouby cca 25 minut dozlatova.
  4. Dezert můžeme podávat teplý i studený.