Baklažánový krém
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
20 ml |
Jogurt bílý |
120 ml |
Lilek |
2 ks |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel kudrnka |
50 g |
Sezamová pasta |
40 g |
Sůl |
5 g |
Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička |
Olivy bez pecky |
6 ks |
Toast pšeničný |
6 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Baklažány umyjeme, rozpůlíme, poklademe na vymazaný plech a pečeme hodinu ve středně vyhřáté troubě, dokud nezměknou. Necháme vychladnout, oloupeme a rozmixujeme do hladké hmoty. Vmícháme sezamovou pastu, prolisovaný česnek, sůl, pepř, jogurt a citronovou šťávu. Dáme do lednice uležet aspoň na hodinu, aby se ingredience propojily. Před servírováním rozdělíme do misek, uprostřed vyhloubíme mělký důlek, kam nakapeme olivový olej, ozdobíme olivou a posypeme nasekanou petrželkou.
- Podáváme s toasty.