Baklažánový krém

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 20 ml
Jogurt bílý 120 ml
Lilek 2 ks
Pepř černý mletý 3 g
Petržel kudrnka 50 g
Sezamová pasta 40 g
Sůl 5 g
Olej olivový extra panenský 1 kávová lžička
Olivy bez pecky 6 ks
Toast pšeničný 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Baklažány umyjeme, rozpůlíme, poklademe na vymazaný plech a pečeme hodinu ve středně vyhřáté troubě, dokud nezměknou. Necháme vychladnout, oloupeme a rozmixujeme do hladké hmoty. Vmícháme sezamovou pastu, prolisovaný česnek, sůl, pepř, jogurt a citronovou šťávu. Dáme do lednice uležet aspoň na hodinu, aby se ingredience propojily. Před servírováním rozdělíme do misek, uprostřed vyhloubíme mělký důlek, kam nakapeme olivový olej, ozdobíme olivou a posypeme nasekanou petrželkou.
  2. Podáváme s toasty.