Míchaná zelenina s bešamelem

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Karotka baby 500 g
Květák 1 ks
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 2 ks
Semínka slunečnicová loupaná 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vývar zeleninový 500 ml
Voda pitná 2.3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný, na růžičky rozebraný květák a očištěnou mrkev povaříme ve vývaru asi 8 minut, a vyjmeme. Do vývaru vložíme očištěný, na kolečka nakrájený pórek, povaříme 2 minuty, a vyjmeme.
  2. V kastrůlku na másle osmahneme mouku, přilijeme mléko a zeleninový vývar. Omáčku krátce povaříme a vmícháme žloutek rozšlehaný v troše vody. Dál nevaříme, podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.
  3. Vařenou zeleninu spolu s nakrájenou pažitkou vmícháme do omáčky. Nakonec přidáme opečené plátky anglické slaniny a nasucho opražená slunečnicová semínka.