Míchaná zelenina s bešamelem
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Karotka baby |
500 g |
Květák |
1 ks |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
2 ks |
Semínka slunečnicová loupaná |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vývar zeleninový |
500 ml |
Voda pitná |
2.3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný, na růžičky rozebraný květák a očištěnou mrkev povaříme ve vývaru asi 8 minut, a vyjmeme. Do vývaru vložíme očištěný, na kolečka nakrájený pórek, povaříme 2 minuty, a vyjmeme.
- V kastrůlku na másle osmahneme mouku, přilijeme mléko a zeleninový vývar. Omáčku krátce povaříme a vmícháme žloutek rozšlehaný v troše vody. Dál nevaříme, podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.
- Vařenou zeleninu spolu s nakrájenou pažitkou vmícháme do omáčky. Nakonec přidáme opečené plátky anglické slaniny a nasucho opražená slunečnicová semínka.