Krůtí guláš s brokolicí
Ingredience
Brokolice |
400 g |
Cibule |
1 ks |
Krůtí prsa |
600 g |
Máslo arašídové |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Ořechy burské pražené |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
Víno bílé |
200 ml |
Voda pitná |
1 l |
Vývar drůbeží |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě 3-5 minut. Scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
- Omyté a osušené krůtí maso nakrájíme na kostičky a opečeme na másle. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme ve výpeku v pánvi a zalijeme vínem. Přidáme smetanu, vývar a arašídové máslo.
- Krůtí maso, brokolici a rajčata vložíme do omáčky, pokrm upravíme na talíře a posypeme praženými arašídy.