Krůtí guláš s brokolicí

Ingredience


Brokolice 400 g
Cibule 1 ks
Krůtí prsa 600 g
Máslo arašídové 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Ořechy burské pražené 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 2 kávová lžička
Víno bílé 200 ml
Voda pitná 1 l
Vývar drůbeží 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě 3-5 minut. Scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Omyté a osušené krůtí maso nakrájíme na kostičky a opečeme na másle. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.
  3. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme ve výpeku v pánvi a zalijeme vínem. Přidáme smetanu, vývar a arašídové máslo.
  4. Krůtí maso, brokolici a rajčata vložíme do omáčky, pokrm upravíme na talíře a posypeme praženými arašídy.