Chřestové ravioli
Ingredience
Bazalka |
1 g |
Chřest bílý |
250 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Ricotta |
4 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z hladké mouky, 4 žloutků, 2 lžic vody, oleje a špetky soli vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme asi 1 hodinu odpočinout.
- Oloupaný chřest povaříme v osolené vodě 15 minut, scedíme a nasekáme. Přidáme nasekanou bazalku, ricottu, 2 žloutky, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
- Těsto rozdělíme na poloviny a rozválíme na pláty. Na jeden plát ve stejnoměrných odstupech položíme vždy lžičku připravené chřestové náplně. Okraje plátu potřeme vodou, přikryjeme druhým plátem a vykrájíme čtverce. Okraje ještě přimáčkneme.
- Ravioli vaříme v osolené vodě asi 8 minut, vyjmeme a upravíme na talíře.