Chřestové ravioli

Ingredience


Bazalka 1 g
Chřest bílý 250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Ricotta 4 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z hladké mouky, 4 žloutků, 2 lžic vody, oleje a špetky soli vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme asi 1 hodinu odpočinout.
  2. Oloupaný chřest povaříme v osolené vodě 15 minut, scedíme a nasekáme. Přidáme nasekanou bazalku, ricottu, 2 žloutky, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
  3. Těsto rozdělíme na poloviny a rozválíme na pláty. Na jeden plát ve stejnoměrných odstupech položíme vždy lžičku připravené chřestové náplně. Okraje plátu potřeme vodou, přikryjeme druhým plátem a vykrájíme čtverce. Okraje ještě přimáčkneme.
  4. Ravioli vaříme v osolené vodě asi 8 minut, vyjmeme a upravíme na talíře.