Charlestonská rýže s rajčaty

Charlestonská rýže s rajčaty - obrázek

Ingredience


Anglická slanina 60 g
Cibule 4 ks
Cibulka jarní 6 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 1 kávová lžička
Rajčata 150 g
Rýže loupaná 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Vývar slepičí 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme na nudličky a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, propláchnutou rýži, a chvíli mícháme. Přidáme rajčatový protlak, a za častého míchání krátce osmahneme. Zalijeme 600 ml vroucího vývaru, okořeníme tymiánem a opepříme. Zvolna vaříme do změknutí rýže.
  2. Na kolečka nakrájenou jarní cibulku podusíme ve zbylém vývaru, přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata, a povaříme 5 minut. Směs vmícháme do rýže a pokrm podle chuti přisolíme.