Charlestonská rýže s rajčaty
Ingredience
Anglická slanina |
60 g |
Cibule |
4 ks |
Cibulka jarní |
6 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
1 kávová lžička |
Rajčata |
150 g |
Rýže loupaná |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vývar slepičí |
600 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájíme na nudličky a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, propláchnutou rýži, a chvíli mícháme. Přidáme rajčatový protlak, a za častého míchání krátce osmahneme. Zalijeme 600 ml vroucího vývaru, okořeníme tymiánem a opepříme. Zvolna vaříme do změknutí rýže.
- Na kolečka nakrájenou jarní cibulku podusíme ve zbylém vývaru, přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata, a povaříme 5 minut. Směs vmícháme do rýže a pokrm podle chuti přisolíme.