Mléčná rýže s višněmi

Ingredience


Chléb celozrnný pšeničný 100 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Čokoláda hořká 50 g
Cukr krupice 4 polévková lžíce
Cukr vanilka 2 ks
Kompot višňový 400 g
Mléko plnotučné 500 ml
Rýže loupaná 150 g
Smetana 33% (šlehačka) 125 ml
Sůl 1 špetka
Sušenky BeBe světlé jemné 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko, 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr a špetku soli svaříme v hrnci. Vsypeme rýži a pod pokličkou zvolna dusíme asi 30 minut. Necháme vychladnout.
  2. Smícháme 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, citronovou šťávu a okapané višně.
  3. Plochou formu vyložíme sušenkami, které zalijeme 6 lžícemi šťávy z višňového kompotu. Na sušenky rozdrobíme chléb a navršíme višňovou směs.
  4. Do uvařené rýže vmícháme ušlehanou smetanu a hmotu rozprostřeme na višně. Povrch posypeme nastrouhanou čokoládou.