Mléčná rýže s višněmi
Ingredience
Chléb celozrnný pšeničný |
100 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Čokoláda hořká |
50 g |
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
2 ks |
Kompot višňový |
400 g |
Mléko plnotučné |
500 ml |
Rýže loupaná |
150 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
125 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sušenky BeBe světlé jemné |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mléko, 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr a špetku soli svaříme v hrnci. Vsypeme rýži a pod pokličkou zvolna dusíme asi 30 minut. Necháme vychladnout.
- Smícháme 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, citronovou šťávu a okapané višně.
- Plochou formu vyložíme sušenkami, které zalijeme 6 lžícemi šťávy z višňového kompotu. Na sušenky rozdrobíme chléb a navršíme višňovou směs.
- Do uvařené rýže vmícháme ušlehanou smetanu a hmotu rozprostřeme na višně. Povrch posypeme nastrouhanou čokoládou.