Linguine s olivami a kapary

Ingredience


Ančovičky konzervované 45 g
Česnek 3 stroužek
Kapary 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 170 ml
Olivy černé 100 g
Rajčata 300 g
Strouhanka 125 g
Těstoviny Linguine 1 balení
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi zahřejeme 2 lžíce olivového oleje a na něm smažíme dozlatova strouhanku, kterou průběžně promícháváme. Potom ji dáme zcela vychladit.
  2. Na zbytku oleje krátce smažíme při střední teplotě plátky česneku, ančovičky a nakrájené černé olivy (asi 30 sekund). Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a kapary a směs podusíme asi 3 minuty.
  3. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Zalijeme je rajčatovou směsí, přidáme strouhanku a promícháme.