Linguine s olivami a kapary
Ingredience
Ančovičky konzervované |
45 g |
Česnek |
3 stroužek |
Kapary |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
170 ml |
Olivy černé |
100 g |
Rajčata |
300 g |
Strouhanka |
125 g |
Těstoviny Linguine |
1 balení |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi zahřejeme 2 lžíce olivového oleje a na něm smažíme dozlatova strouhanku, kterou průběžně promícháváme. Potom ji dáme zcela vychladit.
- Na zbytku oleje krátce smažíme při střední teplotě plátky česneku, ančovičky a nakrájené černé olivy (asi 30 sekund). Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a kapary a směs podusíme asi 3 minuty.
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Zalijeme je rajčatovou směsí, přidáme strouhanku a promícháme.