Parmice s bazalkou
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Česnek |
2 stroužek |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
100 ml |
Olej rostlinný |
50 ml |
Parmice |
1 kg |
Rajčata |
4 ks |
Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá rajčata nahrubo nasekáme a smícháme s oloupaným, nasekaným česnekem, olivovým olejem, vinným octem a nasekanou bazalkou. Směs vložíme do oválné mísy a necháme 3-4 hodiny v chladu.
- Očištěné a omyté parmice osolíme, opepříme a potřeme olejem. Smažíme je na pánvi z každé strany asi 3 minuty.
- Parmice položíme na vrstvu rajčat a podáváme.