Parmice s bazalkou

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Česnek 2 stroužek
Ocet vinný 1 kávová lžička
Olej olivový 100 ml
Olej rostlinný 50 ml
Parmice 1 kg
Rajčata 4 ks
Pepř černý mletý 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá rajčata nahrubo nasekáme a smícháme s oloupaným, nasekaným česnekem, olivovým olejem, vinným octem a nasekanou bazalkou. Směs vložíme do oválné mísy a necháme 3-4 hodiny v chladu.
  2. Očištěné a omyté parmice osolíme, opepříme a potřeme olejem. Smažíme je na pánvi z každé strany asi 3 minuty.
  3. Parmice položíme na vrstvu rajčat a podáváme.