Farfallový salát s citronem

Ingredience


Brokolice 250 g
Celer řapíkatý 60 g
Citronová kůra 10 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cuketa 150 g
Hrášek 130 g
Kerblík 15 g
Olej olivový 80 ml
Smetana zakysaná 14% 2 polévková lžíce
Těstoviny Farfalle 250 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a promícháme se lžící olivového oleje. Odložíme je a necháme vychladnout.
  2. Brokolici rozdělenou na růžičky, lusky hrášku a nakrájenou cuketu promícháme v míse a zalijeme vroucí vodou. Po 2 minutách vodu slijeme, zeleninu ponoříme do ledové vody, scedíme a osušíme.
  3. Zakysanou smetanu, citronovou šťávu a kůru a zbytek oleje důkladně protřepeme ve sklenici, osolíme a opepříme.
  4. Vychladlé těstoviny, celer řapíkový nakrájený na kousky a osušenou zeleninu smícháme v míse a posypeme kerblíkem. Přilijeme zálivku a promícháme. Salát ozdobíme snítkami kerblíku.