Farfallový salát s citronem
Ingredience
Brokolice |
250 g |
Celer řapíkatý |
60 g |
Citronová kůra |
10 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cuketa |
150 g |
Hrášek |
130 g |
Kerblík |
15 g |
Olej olivový |
80 ml |
Smetana zakysaná 14% |
2 polévková lžíce |
Těstoviny Farfalle |
250 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a promícháme se lžící olivového oleje. Odložíme je a necháme vychladnout.
- Brokolici rozdělenou na růžičky, lusky hrášku a nakrájenou cuketu promícháme v míse a zalijeme vroucí vodou. Po 2 minutách vodu slijeme, zeleninu ponoříme do ledové vody, scedíme a osušíme.
- Zakysanou smetanu, citronovou šťávu a kůru a zbytek oleje důkladně protřepeme ve sklenici, osolíme a opepříme.
- Vychladlé těstoviny, celer řapíkový nakrájený na kousky a osušenou zeleninu smícháme v míse a posypeme kerblíkem. Přilijeme zálivku a promícháme. Salát ozdobíme snítkami kerblíku.