Studené thajské nudle
Ingredience
Brokolice |
200 g |
Chilli omáčka |
3 polévková lžíce |
Cibulka jarní |
80 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
60 g |
Omáčka rybí |
20 ml |
Paprika červená |
60 g |
Sezam - semena |
2 kávová lžička |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Fettuccine |
350 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Potom je dáme do mísy a necháme vychladnout.
- Na nudličky nakrájenou mrkev, růžičky brokolice a proužky papriky povaříme asi 30 sekund, vyjmeme a dáme do ledové vody. Jakmile zelenina vychladne, scedíme ji, přidáme k těstovinám, podle chuti přisolíme a promícháme.
- Sladkou chilli omáčku, med a rybí omáčku důkladně rozšleháme. Směsí pak pokapeme salát, dobře ho promícháme a upravíme na talíře. Zdobíme jarními cibulkami a posypeme sezamovými semínky.