Studené thajské nudle

Ingredience


Brokolice 200 g
Chilli omáčka 3 polévková lžíce
Cibulka jarní 80 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 60 g
Omáčka rybí 20 ml
Paprika červená 60 g
Sezam - semena 2 kávová lžička
Sůl 5 g
Těstoviny Fettuccine 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Potom je dáme do mísy a necháme vychladnout.
  2. Na nudličky nakrájenou mrkev, růžičky brokolice a proužky papriky povaříme asi 30 sekund, vyjmeme a dáme do ledové vody. Jakmile zelenina vychladne, scedíme ji, přidáme k těstovinám, podle chuti přisolíme a promícháme.
  3. Sladkou chilli omáčku, med a rybí omáčku důkladně rozšleháme. Směsí pak pokapeme salát, dobře ho promícháme a upravíme na talíře. Zdobíme jarními cibulkami a posypeme sezamovými semínky.