Palačinky s vlašskými ořechy

Palačinky s vlašskými ořechy - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Minerální voda jemně perlivá 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Cukr vanilka 1 ks
Mléko plnotučné 150 ml
Ořechy vlašské 150 g
Rum 2 polévková lžíce
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve připravíme těsto. Máslo rozpustíme, v míse smícháme mouku se špetkou soli a cukrem. Přilijeme mléko, promícháme, přidáme vejce a tekuté máslo. Nakonec vmícháme tolik minerálky, aby vzniklo řídké těsto. Při pokojové teplotě necháme cca 20 min odpočinout.
  2. Mezitím připravíme náplň. Na hrubo nasekáme 30 g ořechů a odložíme na dozdobení. Zbytek umeleme a nasucho opečeme na pánvi. Přidáme vanilkový cukr a zalijeme mlékem. Přivedeme k varu, za stálého míchání povaříme 3-5 min a necháme trochu zhoustnout. Dle chuti přilijeme rum.
  3. Těsto znovu zlehka promícháme. Teflonovou pánev potřeme máslem a rozpálíme. Vlijeme postupně vždy trochu těsta a necháme ho rozlít po celé ploše. Palačinky smažíme na středním ohni po obou stranách dozlatova. Hotové uchováme na talíři v troubě předehřáté na 75 C.
  4. Před podáváním potřeme palačinky ořechovou náplní, srolujeme, posypeme cukrem a sekanými ořechy.