Palačinky s vlašskými ořechy
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Minerální voda jemně perlivá |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Cukr vanilka |
1 ks |
Mléko plnotučné |
150 ml |
Ořechy vlašské |
150 g |
Rum |
2 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve připravíme těsto. Máslo rozpustíme, v míse smícháme mouku se špetkou soli a cukrem. Přilijeme mléko, promícháme, přidáme vejce a tekuté máslo. Nakonec vmícháme tolik minerálky, aby vzniklo řídké těsto. Při pokojové teplotě necháme cca 20 min odpočinout.
- Mezitím připravíme náplň. Na hrubo nasekáme 30 g ořechů a odložíme na dozdobení. Zbytek umeleme a nasucho opečeme na pánvi. Přidáme vanilkový cukr a zalijeme mlékem. Přivedeme k varu, za stálého míchání povaříme 3-5 min a necháme trochu zhoustnout. Dle chuti přilijeme rum.
- Těsto znovu zlehka promícháme. Teflonovou pánev potřeme máslem a rozpálíme. Vlijeme postupně vždy trochu těsta a necháme ho rozlít po celé ploše. Palačinky smažíme na středním ohni po obou stranách dozlatova. Hotové uchováme na talíři v troubě předehřáté na 75 C.
- Před podáváním potřeme palačinky ořechovou náplní, srolujeme, posypeme cukrem a sekanými ořechy.