Makarony s datlemi
Ingredience
Balsamico ocet |
60 ml |
Citronová kůra |
45 g |
Cukr krupice |
5 g |
Datle |
360 g |
Olej olivový |
125 ml |
Roketa |
150 g |
Špagety, Makarony |
370 g |
Sůl |
5 g |
Víno portské |
400 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout. Portské víno a datle vaříme asi 10 minut. Datle vyjmeme, víno necháme vychladnout.
- Ocet aceto balsamico, víno a olivový olej smícháme a podle potřeby osladíme.
- Těstoviny polijeme zálivkou, přidáme rozpůlené datle, roketu a citronovou kůru a zamícháme. Salát s datlemi můžeme podávat také teplý.