Makarony s datlemi

Ingredience


Balsamico ocet 60 ml
Citronová kůra 45 g
Cukr krupice 5 g
Datle 360 g
Olej olivový 125 ml
Roketa 150 g
Špagety, Makarony 370 g
Sůl 5 g
Víno portské 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout. Portské víno a datle vaříme asi 10 minut. Datle vyjmeme, víno necháme vychladnout.
  2. Ocet aceto balsamico, víno a olivový olej smícháme a podle potřeby osladíme.
  3. Těstoviny polijeme zálivkou, přidáme rozpůlené datle, roketu a citronovou kůru a zamícháme. Salát s datlemi můžeme podávat také teplý.