Paprikový salát s penne

Ingredience


Ančovičky konzervované 30 g
Cibule 50 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 60 ml
Paprika červená 150 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 50 g
Sůl 5 g
Těstoviny Penne 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.
  2. Papriky rozpůlíme a odstraníme z nich semena a přepážky. Dáme je pod rozehřátý gril a grilujeme asi 8 minut, až slupka zhnědne. Potom papriky vyjmeme, zakryjeme vlhkým ubrouskem, sloupneme, nakrájíme na nudličky.
  3. V salátové míse smícháme těstoviny, papriky, nakrájenou cibuli, sekanou petrželku, ančovičky, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Salát upravíme do misek a servírujeme.