Špindlerovské svíčkové medailonky
Ingredience
Chřest sterilovaný |
125 g |
Cibule červená |
2 ks |
Hovězí svíčková |
500 g |
Hovězí vývar základní |
2.5 dl |
Hrášek mražený |
125 g |
Lusky zelené fazolové celé v mírně slaném nálevu |
125 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou a osušenou hovězí svíčkovou pokrájíme na medailonky o síle asi 2,5 cm, které roztlačíme pěstí (nebudeme je klepat masovou paličkou), opepříme, osolíme, v hlubší pánvi zprudka na rozpáleném oleji krátce orestujeme z obou stran dozlatova, ale uvnitř musí zůstat maso růžové. Maso vyjmeme, do výpeku přimícháme mouku, osmažíme ji dozlatova, přilijeme 2,5 dl hovězího vývaru. Vývar pomalu a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až se šťáva začne oddělovat od tuku. Přidáme máslo (30 g), promícháme a odstavíme z plotny.
- Špindlerovské řezy dáme na talíře, polijeme je výpekem, obložíme zeleninou, každou zvlášť a vedle sebe: prohřátý nakládaný chřest, zelené sterilované fazolové lusky, povařený mražený hrášek, kolečka usmažené červené cibule. Chřest posypeme opraženou strouhankou na másle a všechnu zeleninu polijeme rozpuštěným máslem (70 g).