Špindlerovské svíčkové medailonky

Ingredience


Chřest sterilovaný 125 g
Cibule červená 2 ks
Hovězí svíčková 500 g
Hovězí vývar základní 2.5 dl
Hrášek mražený 125 g
Lusky zelené fazolové celé v mírně slaném nálevu 125 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou a osušenou hovězí svíčkovou pokrájíme na medailonky o síle asi 2,5 cm, které roztlačíme pěstí (nebudeme je klepat masovou paličkou), opepříme, osolíme, v hlubší pánvi zprudka na rozpáleném oleji krátce orestujeme z obou stran dozlatova, ale uvnitř musí zůstat maso růžové. Maso vyjmeme, do výpeku přimícháme mouku, osmažíme ji dozlatova, přilijeme 2,5 dl hovězího vývaru. Vývar pomalu a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až se šťáva začne oddělovat od tuku. Přidáme máslo (30 g), promícháme a odstavíme z plotny.
  2. Špindlerovské řezy dáme na talíře, polijeme je výpekem, obložíme zeleninou, každou zvlášť a vedle sebe: prohřátý nakládaný chřest, zelené sterilované fazolové lusky, povařený mražený hrášek, kolečka usmažené červené cibule. Chřest posypeme opraženou strouhankou na másle a všechnu zeleninu polijeme rozpuštěným máslem (70 g).