Cibulky v nálevu
Ingredience
Bílá cibulka |
1500 g |
Cukr krupice |
350 g |
Hřebíček |
12 ks |
Ocet bílý vinný |
750 ml |
Pepř černý celý |
20 ks |
Sůl |
250 g |
Voda pitná |
2000 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Malé bílé cibulky oloupeme, opláchneme a vložíme do mísy. Ve vodě rozpustíme sůl a vodou zalijeme cibulky. Mísu překryjeme potravinářskou folií a přiklopíme menším talířkem tak, aby cibulky byly zcela ponořené, necháme odstát 22-24 hodin.
- Do hrnce nalijeme bílý ocet, přidáme cukr, hřebíček a kuličky celého pepře. Přivedeme k varu, chvíli povaříme, pak odstavíme a necháme 18 hodin odstát.
- Cibule slijeme a důkladně propláchneme tekoucí vodou, potom je naskládáme do čistých sklenic, přelijeme ochuceným octem. V nálevu můžeme ponechat několik kuliček celého pepře a hřebíčku.