Cibulky v nálevu

Ingredience


Bílá cibulka 1500 g
Cukr krupice 350 g
Hřebíček 12 ks
Ocet bílý vinný 750 ml
Pepř černý celý 20 ks
Sůl 250 g
Voda pitná 2000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Malé bílé cibulky oloupeme, opláchneme a vložíme do mísy. Ve vodě rozpustíme sůl a vodou zalijeme cibulky. Mísu překryjeme potravinářskou folií a přiklopíme menším talířkem tak, aby cibulky byly zcela ponořené, necháme odstát 22-24 hodin.
  2. Do hrnce nalijeme bílý ocet, přidáme cukr, hřebíček a kuličky celého pepře. Přivedeme k varu, chvíli povaříme, pak odstavíme a necháme 18 hodin odstát.
  3. Cibule slijeme a důkladně propláchneme tekoucí vodou, potom je naskládáme do čistých sklenic, přelijeme ochuceným octem. V nálevu můžeme ponechat několik kuliček celého pepře a hřebíčku.