Uzený pstruh s fusillami
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
15 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
20 g |
Pstruh |
200 g |
Smetana zakysaná 14% |
3 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Fusilli |
350 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.
- Uvaříme natvrdo vejce (10 minut), necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme nadrobno.
- Těstoviny upravíme do misek, posypeme proužky uzeného pstruha a čerstvým koprem.
- V jiné misce ušleháme zálivku ze zakysané smetany, citronové šťávy, soli a pepře. Těstoviny pokapeme zálivkou, posypeme vejci a pažitkou a servírujeme.