Uzený pstruh s fusillami

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kopr čerstvý 15 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel - nať 20 g
Pstruh 200 g
Smetana zakysaná 14% 3 polévková lžíce
Sůl 5 g
Těstoviny Fusilli 350 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.
  2. Uvaříme natvrdo vejce (10 minut), necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme nadrobno.
  3. Těstoviny upravíme do misek, posypeme proužky uzeného pstruha a čerstvým koprem.
  4. V jiné misce ušleháme zálivku ze zakysané smetany, citronové šťávy, soli a pepře. Těstoviny pokapeme zálivkou, posypeme vejci a pažitkou a servírujeme.