Bramborová baba s klobásou

Ingredience


Brambory 300 g
Česnek 4 stroužek
Klobása uzená 120 g
Kmín drcený 1 kávová lžička
Majoránka 1 kávová lžička
Mléko plnotučné 2.5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sádlo škvařené 3 polévková lžíce
Šalotka 1 ks
Slanina vepřová 60 g
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 1.5 kávová lžička
Uzené maso vařené 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané a omyté brambory nastrouháme na hrubém struhadle do mísy.
  2. Přidáme k nim česnek, sůl, majoránku, pepř, drcený kmín, mléko, hladkou mouku, strouhanku, směs dobře promícháme.
  3. Šalotku, slaninu, vařené uzené a pikantní klobásu pokrájíme nadrobno a přimícháme do bramborového těsta.
  4. Plech vymažeme sádlem, bramborové těsto na něj nalijeme, rozetřeme, posypeme strouhankou. Dáme ho do předem vyhřáté trouby upéct. Pečeme při 220 °C přibližně 30-40 minut. Okraje a povrch je zlatohnědý a křupavý.
  5. Upečenou babu pokrájíme na porce a podáváme.