Bramborová baba s klobásou
Ingredience
Brambory |
300 g |
Česnek |
4 stroužek |
Klobása uzená |
120 g |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Mléko plnotučné |
2.5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
3 polévková lžíce |
Šalotka |
1 ks |
Slanina vepřová |
60 g |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Uzené maso vařené |
120 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané a omyté brambory nastrouháme na hrubém struhadle do mísy.
- Přidáme k nim česnek, sůl, majoránku, pepř, drcený kmín, mléko, hladkou mouku, strouhanku, směs dobře promícháme.
- Šalotku, slaninu, vařené uzené a pikantní klobásu pokrájíme nadrobno a přimícháme do bramborového těsta.
- Plech vymažeme sádlem, bramborové těsto na něj nalijeme, rozetřeme, posypeme strouhankou. Dáme ho do předem vyhřáté trouby upéct. Pečeme při 220 °C přibližně 30-40 minut. Okraje a povrch je zlatohnědý a křupavý.
- Upečenou babu pokrájíme na porce a podáváme.