Smetanový dezert s jablky
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Hrozinky |
2 polévková lžíce |
Jablka |
4 ks |
Kandované ovoce |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce |
Pudinkový prášek - vanilkový |
0.5 balení |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Voda pitná |
125 ml |
Ztužovač šlehačky |
1 balení |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na tenčí dílky a podusíme je ve vodě s cukrem, citronovou kůrou a šťávou. Dbáme, aby nebyla jablka rozdušená.
- Uvaříme vanilkový pudink, vmícháme do něj posekané ořechy, hrozinky, pokrájené kandované ovoce a zchladlá jablka.
- Když směs úplně vychladne, vmícháme do ní šlehačku ušlehanou se ztužovačem. Dezert vložíme do mísy a necháme pod fólií v chladničce vychladit.