Smetanový dezert s jablky

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Hrozinky 2 polévková lžíce
Jablka 4 ks
Kandované ovoce 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Ořechy vlašské 2 polévková lžíce
Pudinkový prášek - vanilkový 0.5 balení
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Voda pitná 125 ml
Ztužovač šlehačky 1 balení
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na tenčí dílky a podusíme je ve vodě s cukrem, citronovou kůrou a šťávou. Dbáme, aby nebyla jablka rozdušená.
  2. Uvaříme vanilkový pudink, vmícháme do něj posekané ořechy, hrozinky, pokrájené kandované ovoce a zchladlá jablka.
  3. Když směs úplně vychladne, vmícháme do ní šlehačku ušlehanou se ztužovačem. Dezert vložíme do mísy a necháme pod fólií v chladničce vychladit.