Sekaná z Jilemnicka

Sekaná z Jilemnicka - obrázek

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Kmín celý 1 kávová lžička
Majoránka 1 kávová lžička
Masový vývar 4 dl
Mléko polotučné 1.5 dl
Paprika mletá pálivá 0.5 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 1.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vepřový bok uzený 500 g
Žemle tuková 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žemle pokrájíme na kostičky, dáme je do mísy a zalijeme mlékem. Uvařený uzený bůček pokrájíme nadrobno a dáme k žemlím. Ještě přidáme vejce, rozetřený česnek, drobně pokrájenou cibuli, pepř, sůl, majoránku, sladkou a pálivou papriku.
  2. Směs dobře promícháme, zředíme vývarem (nejlépe z uzeného bůčku) a dáme do sádlem vymaštěné zapékací menší mísy, uhladíme a posypeme kmínem.
  3. Pečeme v předem předehřáté troubě při 220°C přibližně 30-40 minut do zlatohněda.
  4. Upečenou sekanou pokrájíme na porce a podáváme s přílohami podle chuti.