Sekaná z Jilemnicka
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Masový vývar |
4 dl |
Mléko polotučné |
1.5 dl |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřový bok uzený |
500 g |
Žemle tuková |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Žemle pokrájíme na kostičky, dáme je do mísy a zalijeme mlékem. Uvařený uzený bůček pokrájíme nadrobno a dáme k žemlím. Ještě přidáme vejce, rozetřený česnek, drobně pokrájenou cibuli, pepř, sůl, majoránku, sladkou a pálivou papriku.
- Směs dobře promícháme, zředíme vývarem (nejlépe z uzeného bůčku) a dáme do sádlem vymaštěné zapékací menší mísy, uhladíme a posypeme kmínem.
- Pečeme v předem předehřáté troubě při 220°C přibližně 30-40 minut do zlatohněda.
- Upečenou sekanou pokrájíme na porce a podáváme s přílohami podle chuti.