Hovězí rolky na smetaně

Ingredience


Cibule 2 ks
Hořčice 2 polévková lžíce
Hovězí kýta 0.5 kg
Hovězí vývar základní 1 l
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 100 g
Moravské uzené maso 200 g
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý mletý 2 kávová lžička
Slanina vepřová 100 g
Smetana 33% (šlehačka) 3 dl
Sůl 2 kávová lžička
Olej slunečnicový 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso umyjeme, nakrájíme na větší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý plátek masa dáme na pásky nakrájené uzené, slaninu, jeden pásek cibule, papriky, zasypeme sterilizovaným hráškem a zabalíme do rolky, které svážeme nití, aby po dobu pečení zůstaly celé.
  2. V hrnci rozpálíme olej, na něm osmahneme dozlatova cibuli, přidáme rolky, zprudka je osmažíme. Opatrně zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí, necháme dusit asi 40 minut. Po dobu dušení dáváme pozor, aby se nepřipálily na dno hrnce.
  3. Přeložíme rolky z hrnce na pekáč a v troubě je za častého polévání dopečeme dalších 120 minut. Nakonec je posypeme majoránkou a zalijeme smetanou.