Hovězí rolky na smetaně
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Hovězí kýta |
0.5 kg |
Hovězí vývar základní |
1 l |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g |
Moravské uzené maso |
200 g |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
2 kávová lžička |
Slanina vepřová |
100 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 dl |
Sůl |
2 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
2 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso umyjeme, nakrájíme na větší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý plátek masa dáme na pásky nakrájené uzené, slaninu, jeden pásek cibule, papriky, zasypeme sterilizovaným hráškem a zabalíme do rolky, které svážeme nití, aby po dobu pečení zůstaly celé.
- V hrnci rozpálíme olej, na něm osmahneme dozlatova cibuli, přidáme rolky, zprudka je osmažíme. Opatrně zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí, necháme dusit asi 40 minut. Po dobu dušení dáváme pozor, aby se nepřipálily na dno hrnce.
- Přeložíme rolky z hrnce na pekáč a v troubě je za častého polévání dopečeme dalších 120 minut. Nakonec je posypeme majoránkou a zalijeme smetanou.