Plněné hovězí na smetaně
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hořčice |
5 polévková lžíce |
Hovězí kýta |
1 kg |
Hovězí vývar základní |
2 l |
Hrášek v mírně slaném nálevu |
200 g |
Majoránka |
3 kávová lžička |
Moravské uzené maso |
300 g |
Olej slunečnicový |
3 dl |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
2 kávová lžička |
Slanina vepřová |
200 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 dl |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso umyjeme, naporcujeme na větší plátky a rozklepeme. Každý plátek potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, přidáme na proužky nakrájené uzené, slaninu, pásek cibule, papriku, posypeme sterilizovaným hráškem, maso srolujeme, převážeme niti, aby zůstalo po dobu pečení celé.
- V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova cibuli, přidáme naplněné a srolované maso a zprudka osmažíme. Zalijeme vývarem, pod poklicí dusíme asi 40 minut. Po dobu dušení mícháme, aby se nepřipálilo na dně hrnce.
- Maso spolu se šťávou přelijeme na pekáč a v horké troubě za občasného polévaní pečeme dalších 80 minut. Před dopečením posypeme maso majoránkou a zalijeme smetanou.