Plněné hovězí na smetaně

Ingredience


Cibule 2 ks
Hořčice 5 polévková lžíce
Hovězí kýta 1 kg
Hovězí vývar základní 2 l
Hrášek v mírně slaném nálevu 200 g
Majoránka 3 kávová lžička
Moravské uzené maso 300 g
Olej slunečnicový 3 dl
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 2 kávová lžička
Slanina vepřová 200 g
Smetana 33% (šlehačka) 3 dl
Sůl 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso umyjeme, naporcujeme na větší plátky a rozklepeme. Každý plátek potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, přidáme na proužky nakrájené uzené, slaninu, pásek cibule, papriku, posypeme sterilizovaným hráškem, maso srolujeme, převážeme niti, aby zůstalo po dobu pečení celé.
  2. V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova cibuli, přidáme naplněné a srolované maso a zprudka osmažíme. Zalijeme vývarem, pod poklicí dusíme asi 40 minut. Po dobu dušení mícháme, aby se nepřipálilo na dně hrnce.
  3. Maso spolu se šťávou přelijeme na pekáč a v horké troubě za občasného polévaní pečeme dalších 80 minut. Před dopečením posypeme maso majoránkou a zalijeme smetanou.