Bábovka se šlehačkou, ořechy a hrozinkami

Bábovka se šlehačkou, ořechy a hrozinkami - obrázek

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr krupice 250 ml
Hrozinky 40 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mouka polohrubá 500 ml
Ořechy vlašské 40 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Čokoláda na vaření 100 g
Tuk ztužený 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šlehačem ušleháme cukr se žloutky a ustrouhanou citronovou kůrou, přimícháme mouku s kypřícím práškem, smetanu, posekané ořechy, hrozinky a na závěr pevný sníh z bílků. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, když do těsta vpíchneme naostřenou špejli a těsto se jí nechytá.
  2. Po upečení necháme bábovku trochu prochladnout a vyklopíme ji na síto. Vychladlou bábovku polijeme čokoládovou polevou. Polevu
  3. připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni, mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.